پتاسیم از جمله مواد معدنی بسیار به درد بخور واسه بدن هستش.
چیزی که بیشتر ما در مورد این ماده میدونیم اون هستش که در موز هست و می تونه در مقابل سکته و بیماریای قلبی و عروقی از بدن ما مراقبت کنه.
اما شاید دقیقا ندونیم که مصرف موز فقط می تونه ۱۰ درصد از پتاسیم لازم بدن مون رو جفت و جور آورد. با اینکه در بقیه مقالات مربوط به سلامت هم به مهم بودن این ماده اشاره هایی کردیم، اما لازمه با بقیه مواد خوراکی که منبع غنی از پتاسیم هستن هم آشنا شیم.
پس در این نوشته شما رو با این مواد آشنا می کنیم.
با ما همراه باشین.
کدو تنبل
در مقایسه با موز که ۴۲۰ میلی گرم پتاسیم رو داراس، در ریشه های گیاهان شیرینی چون کدو، ۵۸۲ میلی گرم از همین ماده هست.
براساس یافته های انجمن سلامت آمریکا، هر فرد بزرگسال نیازمند به دریافت ۴٫۷۰۰ میلی گرم پتاسیم در روزه. پس بهتره بقیه موارد این نوشته رو هم پیگیری کنیم تا بتونیم این مقدار لازم واسه بدن مون رو تامین کنیم.
لوبیا سبز
یه فنجون لوبیا سبز، شامل ۶۷۶ میلی گرم پتاسیمه. هم اینکه این ماده مقادیر زیادی پروتئین گیاهی هم داره که واسه تقویت عضلات بدن خیلی خوبه. با مزه دار کردن این ماده غذایی می تونین اونو با طعم مطبوع تری در وعده های غذایی خود استفاده کنین.
سیب زمینی معمولی یا نوع شیرین اون
یه سیب زمینی شیرین، ۵۴۲ میلی گرم پتاسیم داره و در کنار نوع بسیار مشابه اون یعنی سیب زمینیای معمولی، چیزی در حدود ۹۴۱ میلی گرم پتاسیم داره.
هر دوی این مواد علاوه بر دارا بودن پتاسیم، مقادیر خیلی از «ویتامین آ» رو هم در خود دارن.
برگ چغندر سوئیسی
با پختن تنها یه چغندر از این نوع می تونی ۹۶۱ میلی گرم پتاسیم رو واسه بدن تامین کنین. این برگای سبز رنگ شامل مقادیری آهن، کلسیم، ویتامینای «آ»، «سی» و «کا» هم هستن.
چغندر
هر یک فنجون از این ماده شامل ۵۱۸ میلی گرم پتاسیمه. نه فقط با خوردن چغندر پتاسیم رو به بدن خود خواهید رسونید بلکه منگنز، مس، فیبر، فسفر، آهن و «ویتامین بی ۶» رو هم به بدن وارد می کنین.
سُس گوجه فرنگی
خیلی از افراد ممکنه از وجود پتاسیم در سسای گوجه فرنگی آگاهی نداشته باشن. با ریختن این سس روی پیتزا، پاستا و یا سبزیجات، ۷۲۸ میلی گرم پتاسیم رو به بدن خود می رسونین.
لوبیای مشکی
یه فنجون لوبیا مشکی دارای ۷۳۹ میلی گرم پتاسیمه. هم اینکه مقادیر زیادی پروتئین گیاهی، فیبر، آنتی اکسیدان، آهن، فسفر، کلسیم، مگنزیم، مس و زینک هم داره.
لوبیای سفید
ممکنه خیلی از ادما از این موضوع آگاهی نداشته باشن که لوبیای سفید یکی از بهترین منابع دریافت پتاسیم هستش.
یه لیوان از اون ۱٫۱۸۹ میلی گرم پتاسیم داره و این در حدود نصف پتاسیمیه که پیشنهاد می شه روزانه مصرف شه.
این نوع از لوبیا مثل لوبیا مشکی دارای مقادیری از پروتئین گیاهی، فیبر، ویتامینا و مواد معدنی بسیار به درد بخور دیگه هم هست.
هندوانه
فقط دو قاج هندوانه شامل ۶۴۱ میلی گرم پتاسیمه. هم اینکه این میوه می تونه از دچار شدن به خیلی از سرطانا هم جلوگیری به عمل آورد.
ماست
ماست نه فقط منبع مفیدی از کلسیم هستش بلکه تنها کمی از اون ۳۸۰ میلی گرم پتاسیم رو داراس. می تونین با موز و یا فندق اونو ترکیب کرده و بخورین که ۲۱۱ میلی گرم دیگه پتاسیم رو به اون اضافه کرده باشین.