فرض کنین در تعطیلات یا مرخصی هستین و می خواین خود رو تو یه فرهنگ جدید غرق کنین. واسه این کار می تونین به چندین روش و از جهات جور واجور فرهنگی خاص رو مورد بررسی بذارین. اما شاید یکی از بهترین راه ها واسه شناخت مردمون دیگه اینه که با غذاهای محلی اونا آشنا شید. مطمئنا بعد از سفر به یه کشور خارجی، در خیابون یا رستورانا با غذاهایی مواجه میشین که قبلاً اونا رو ندیده و مزه اونا رو نچشیده اید. ً شمام هوس می کنین بعضی از این غذاهای محلی نامعلوم رو امتحان کنین.
مشکل اینه که در بیشتر موارد شما ترکیبات این غذاهای محلی رو نمی دونین و در بعضی موارد محتویات این غذاها می تونه بسیار عجیب و غریب و حتی حال به هم زن باشه. در ادامه این مطلب می خوایم شما رو با بعضی از غذاهای محلی عجیب و غریب و بسیار ناخوشایند آشنا کنیم که ممکنه در خیابونای کشورای دیگه جهان با اونا مواجه شید.
۱- شراب موش- چین
معمولاً شراب رو از میوه ها می گیرن اما تا حالا از شرابی شنیدین که در درون اون بچه موش باشه؟ دزدیدن بچه موش از پدر و مادرش و انداختن اون در درون شراب برنج چه تاثیری روی اون داره؟ چینیا در مورد درست کردن و خوردن غذاهای عجیب و غریب و مشمئز کننده ید طولایی دارن. در این مورد خاص، اونا بچه موشا رو به مدت حدود یه سال در شراب برنج می خوابونن و بعد اونو به عنوان یه محلول بسیار سالم و به درد بخور می خورن. در باور چینیا، این ترکیب محلی واسه درمان آسم خیلی خوبه هرچند طعم و بویی مثل بنزین داره.
۲- حلزون خوراکی- بریتانیا
بریتانیاییا عاشق ساحل، شن،دریا و بستنی هستن و البته نمی تونن در مقابل حلزونای کوچیک خوراکی هم مقاومت کنن. اونا با تمیز کردن حلزونای دریایی، اونا رو پخته، در نمک و سرکه خوابانده و می خورن. البته بیرون کشیدن قسمت گوشتی حلزون از درون پوسته سختش کار سختیه که روش خاص خود رو داره.
۳- بالوت- فیلیپین
این غذا ً یه تخم آب پز شده اما این تموم حقیقت نبوده و چیزی در مورد اون کمی غیرطبیعیه! کمی با دقت نگاه کرده و فکر کنین چون در زیر این پوسته طبیعی و ً بی خطر یه جنین کوچیک اردک هست که زنده زنده پخته شده.
واسه آماده شدن این غذا، تخم بارور شده اردک رو واسه بیشتر از ۲۰ روز جوجه کشی کرده و بعد اونو می پزن تا غذای مورد نظر بدست آید. خوردن این غذای ناخوشایند هم سخته اما بسیاری پس از شکستن پوسته تخم با یه آبگوشت خوشمزه مواجه شده و از سر کشیدن اون حال می کنن.
۴- کاسو مارزو- ساردینیا
نظرتون در مورد کمی پنیر با شراب مورد اول چیه؟ پنیر «کاسو مارزو» (casu marzu) با به کار گیری لارو حشرات ساخته شده و در اون هر نوع قارچ زنده ای که فکر کنین هست.
در واقع مردم ساردینیا پنیری بسیار قدیمی رو درست کرده و بعد حشرات در درون اون تخم گذاری می کنن. لاروها از این پنیر به عنوان غذا استفاده کرده و بعد مدفوع خود رو وارد پنیر می کنن و اینجوری پنیری بسیار خاص بدست میاد که مردم ساردینیا از خوردن اون حال می کنن. این پنیر، خطرناک ترین پنیر جهان شناخته می شه و به خاطر همین فروش اون در کشورای اتحادیه اروپا ممنوع شده.
از این رو این غذای محلی خطرناک رو تنها می تونین در بازارهای مشکی ایتالیا جفت و جور کنین.
۵- ایساو- فیلیپین
همه از خوردن کباب و باربکیو حال می کنن و فیلیپینیا هم از این قانون مستثنی نیستن. اگه به شهر مانیل برید تموم خیابونای از بوی گوشت گریل شده و غذاهای محلی گوشتی پر میشه. یکی از غذاهای محلی این کشور «ایساو» (isaw) اسمشه که از روده های مرغ یا خوک درست می شه.
۶- چشم ماهی تن- ژاپن
ژاپنیا هم در مورد جفت و جور غذاهای محلی بسیار جور واجور عمل میکنن و هیچ محدودیتی ندارن و این وسط چشم ماهی تن یکی از غذاهای محلی عجیب اونا هستش.
ژاپنیا معمولاض چشم ماهی تن رو پخته و با سس سویا و شراب برنج طعم دار می کنن. می گن که این غذا طعمی بین تخم مرغ آب پز و اسکوید داشته و پر از امگا ۳ه.
۷- اندویلت- فرانسه
«اندویلت» (Andouillette) مطمئنا بدبوترین و حال به هم زن ترین سوسیسیه که تا حالا با اون مواجه شدین. این سوسیس از روده های خوک درست شده و بویی بسیار بد و تند داره.
روده های خوک معمولاً خرد شده و بعد سرخ می شه و در ادامه با سس خردل یا خامه سرو می شه.
اما هیچ مقدار از سس یا ادویه ای نمی تونه بوی سوسیس اندویلت رو نابود کنه.
۸- هاکارل- ایسلند
«هاکارل» (hakarl) یکی از غذاهای محلی فنلانده که از گوشت متعفن و بسیار بدبوی کوسه درست می شه.
این غذای محلی از گوشت کوسه گرینلند جفت و جور می شه که در حالت خام بسیار سمیه اما در حالت خشک شده یا دودی شده بسیار بی خطره. اما این غذا از غذاهای محلی و سنتی بسیار قدیمی ایسلند بوده و حتی در افسانه ها هم به اون اشاره شده.
بافتای بدن کوسه گرینلند پر از اوره و آمونیاک بوده و ترکیب اون بسیار مثل ترکیب ادراره. اما این گوشت بعد از خشک شدن به حال خود رها می شه تا ماه ها مونده و بعد تیکه تیکه از اون بریده شده و خورده می شه.
بسیاری این غذا رو بدبوترین و متعفن ترین غذای روی زمین می دونن.
۹- صدف خوراکی کوهستان- آمریکا
صدفای خوراکی موجودات عجیب و غریبی هستن اما صدف کوهستان بسیار عجیب تره چون در واقع اصلا صدف نیس.
این غذای محلی در واقع از بیضه گوساله، گوسفند یا خوک ساخته شد که با آرد آغشته شده و بعد در روغن سرخ می شه.
در ادامه این غذای ارزون با سس تند سرو می شه.
۱۰- کرمای موپان- زیمبابوه
اگه به خیابونای زیمبابوه سر بزنین میفهمید که یکی از اسنکای عادی و پرطرفدار در این کشور، کاسه ای پر از کرمای موپانه. این کرما بسیار بزرگ و دارای رنگای جور واجور روشن بوده که از روی درختان محلی جمع آوری شده و پس از پاره کردن شکم، سرخ می شن.
این کرما مثل هزارپا بوده و طعم گوشت مرغ میدن.
غذاهای عجیبی که هیچوقت اونا رو امتحان نمی کنین
۸ نمونه از گرون ترین و عجیب ترین غذاهای جهان که قیمتی سرسام آور دارن
آشنایی با غذاهایی که در سال ۲۰۱۸ محبوبیت بیشتری دارن
با عجیب ترین آداب و اصول غذا خوردن در کشورای جور واجور اروپا آشنا شید